2014 – 2015 Yeni Dönem Kayıtlarımız Devam Ediyor | Fatih Medreseleri
Fatih Medreseleri

2014 – 2015 Yeni Dönem Kayıtlarımız Devam Ediyor


2014-2015 döneminde Online Talebe Kayıt Formunu da doldurarak kayıt olabilirsiniz. Kaydınızı yaptırdıktan sonra en kısa sürede size yakın şubemize yönlendirileceksiniz.

Hemen Başvurmak İçin Tıklayınız

 

EĞİTİM SİSTEMİMİZ

“İlim öğrenmek her Müslüman erkek ve kadına farzdır” Hadis-i şerifi gereğince insanımızın eğitim almasında her türlü imkanı hazırlayıp sunan bir eğitim kurumudur.

“Beşikten mezara kadar ilim talep ediniz” ifadesi gereğince her yaş ve seviyeye uygun eğitimimiz:

 

    1-      TEMEL EĞİTİM 

a) Talebe 4 yaş 4 ay 4 günlük iken alınır.

b) 3 ayda Elif-ba’dan Kur’an-ı Kerim’e geçirilip ve yaşına uygun İlmihal bilgileri verilir.

c) 6 ay boyunca Kur’an okuması geliştirilip, hafızlığa hazır hale getirilir.

d) Talim, Tecvit ve Ezber dersleri yapıldıktan sonra hafızlığa başlatılır.

e) Kabiliyeti gereğince Hafızlığı tamamlatılır ve haslaması yaptırılır.

f) 1 yıl Arapça Hazırlık dersleri verilir. (Türkçe Okuma-Yazma, Hadis-i Şerif ezberleme, Dini Bilgiler, Siyer, Matematik, Anlatım, Ahlak, Tarih, Genel Kültür vs.)

g) 4 yıl Arapça ilimleri verilir. (Sarf, Nahiv, Hadis, Tefsir, Fıkıh, Akaid, Tasavvuf, Usulü Fıkıh, Usulü Hadis, Usulü Tefsir, Mantık (Münazara), Edebiyat, Tarih, Siyer, Mükâleme (Pratik Arapça), Coğrafya)

h) 1 yıl belletmenlik (hocalığa hazırlık) yaptırılır.

 

NOT 1: Bu sistemde yetişen hoca kardeşlerimize yeni medrese açılır veya varolan bir Medrese de hocalık vazifesi verilir.

NOT 2: Hafızlığını bitirmiş olan talebelerimize Diyanet İşleri Başkanlığından hafızlık diploması alınır. İlkokul diploması da ailesinin takibi ile beraber Halk Eğitim Merkezi’nden alınması sağlanabilir.

 

2-      SEÇMELİ EĞİTİM

 

a)     HAFTA İÇİ DERSLERİ

Hafta içi okula giden öğrenciler için sabah 08.30 – 11.30 öğleden sonra 13.30 – 16.30 saatleri arasında Kur’an-ı Kerim, Dini Bilgiler, Ahlak, Siyer ve Ezber dersleri verilmektedir.

 

b)     HAFTA SONU DERSLERİ

Cumartesi ve Pazar günleri 09.00 – 12.00 saatleri arasında Kur’an-ı Kerim, Dini Bilgiler, Ahlak, Siyer ve Ezber dersleri verilmektedir.

 

c)     AKŞAM KURSLARI

Gündüzleri vakit bulamayıp Kur’an öğrenmek veya geliştirmek isteyen veli, esnaf vb. her yaş ve her kesime Pazartesi, Çarşamba, Cuma günleri 19.00 – 21.00 saatleri arasında verilen kurslardır. (İsteğe uygun ders verme imkanları da vardır.

 

d)     YAZ KURSLARI

Bütün sene boyunca okula gidip Kur’an eğitiminden uzak kalan yavrularımıza da yaz tatili boyunca Kur’an-ı Kerim, Dini Bilgiler, Ahlak, Siyer ve Ezber dersleri verilmektedir.

Yorum yapın
    1. sevgul evci diyorki;

      Ben tekirdagda oturuyom 2008 2009 lu iki tane oglum var iki yildir burada yalvarmadigim kimse kalmadi ben evlatlarimi okula degil medreseye gondermek istiyom diye ama bizim vekilimiz okadar yetersizki onbes yildir burda daha bir hizmetini gormedik istanbula gitmek istedim ev bulamadik ama ne olur sesimizi duyun daha caliskan insanlara yaklasan bu cemehati guzeltemsil eden bir hoca yollayin ne olur sesimizi duyurun allah rizasi icinbiz cemahat olarak biz burada muhtaciz bizim gibi kardeslerimiz okadar cokki ne yapacagimizi bimiyoz bize yardim edin bizimde yavrularimiz guzel birer insan olarak yetissin hakkinizi helal edin bizile ilgilenirseniz duaciniz oluruz eger bizi gormesseniz daha trakya 150 yildaha toparlanmaz koylerin halini hic anlatamam