25 Bölge Sorumluları ile Toplantı Düzenlendi (06.10.2012) | Fatih Medreseleri
Fatih Medreseleri

25 Bölge Sorumluları ile Toplantı Düzenlendi (06.10.2012)


Fatih Medreseleri Türkiye’nin 25 Bölgesinde bulunan Heyet ve Bölge müdürleriyle birlikte Ağva Sosyal tesislerinde toplantı düzenledi.

 

Fatih Medreseleri Genel Başkanı Masum Bayraktar Hoca Efendi’nin konuşmasından satır başlıkları;

 

Yeni eğitim yılı hepimize hayırlı ve mübarek olsun.

 

Daha önceden halkımızda, cemaatimizde o kadar şuur vardı ki, kurslarda sıkıntı olduğu zaman evini boşaltıp, medrese yapıyordu. Ama şu anda öyle bir hale getirdiler ki o şuur da yok.

 

Mevla bize kulum bu din benim, istediğim zaman önünü açar, istediğim zaman kısarım.

 

Devlet kadrosuna baktığımızda 15 sene önce Efendi Hazretlerimizin yanına gelip, acaba ne buyuracak diye takip ederlerdi. Ama şu anda geldikleri makam daha yüksekte olmasına rağmen böyle bir durum yok, maalesef.

 

İki siyasi partinin birleşmesinden dolayı hocaları mutlu oldu ve ağladı. Hocalarını memnun etmek için çok önemli bir adım attılar, bizlerde Efendi Hazretlerimizi (k.s.) memnun etmek için her türlü mücadeleyi vermemiz gerekiyor. Efendi Hazretlerimizin (k.s.) arzusunun mutlaka tüm dünyada yayılmasını arzu etmemiz gerekiyor.

 

Şu anda tek ihtiyaç İslam şuurudur. Kendimize ve Mevla’mıza güvenmemiz lazım. Nemelazımcılığı bırakmamız gerekiyor.

 

Efendi Hazretlerimizin ahlakını görmediği halde Mevla Teâla bazı kimselerin önünü açıp, imkân sağlıyorsa, Efendi Hazretlerimizin (k.s.) cemaatine elbette ki sağlar.

 

Bizlere okul, kreş açalım diye teklifler geliyor. Ama biz medreseleri hiçbir zaman bırakamayız. Medreselerimize sımsıkı sarılmalıyız. Büyüklerimizin buyuruyor; “sen aç medreseyi” Bizler de mücadelemizi verip, gerisini Mevla’ya bırakacağız. Ama asla yolumuzdan dönmemeliyiz.

 

Kreş açıldıktan sonra taviz tavizi gerektirerek daha olumsuz noktalara doğru ilerleriz. Örnek vermek gerekirse eski talebelerimizden bir kardeşimiz kreş açtı ve biraz resmi, biraz medrese ile başladı. Devamında tamamen kreşe döndü ve bu olay kendi ailesiyle boşanmasına kadar gitti.

 

Bir kişide olsa, yüz kişide olsa, bin kişi de olsa medreselere her zaman devametmeliyiz.

 

Medreselerde yaş sınırı asla olmayacaktır. Eğer bu sistemde yürümezsek talebe sıkıntı çekeriz.

 

Eğitimimiz kaliteli olursa bu eğitime herkes gelir. “Yeter ki pekmezin kaliteli olsun, konacak sinek Bağdat’tan gelir” sözü unutulmamalıdır.

 

Eğer medreselerimiz evimizden güzel değil ise, Mevla’ya bunun hesabını veremeyiz. Gelen hiçbir kimsenin bahane bulamayıp, zevk alması gerekiyor.

 

Eğitimde her zaman kaliteyi yakalamalıyız. Çünkü herkes zor ve sıkıntılı şartlarda çocuklarını gönderiyorlar. Kendi çocuğumuzun nasıl yetiştirilmesini istiyorsak, talebelerin de o şekilde yetişmesini sağlamalıyız. Eğitim verirken talebenin dilinden anlayarak vermeliyiz.

 

Bütün medreselerimizde yatılı talebeye dikkat etmeliyiz. Yatılı talebe almayan medreseler eksiktir.

 

Kavacık’ta namaz çalışması yapıyoruz, 20’ye yakın kişi namaza başladı. Bir rüzgarı yakaladığımız zaman onu bırakmayıp, yürümeliyiz. Çalışmalarımızı ilerletmediğimiz müddetçe her zaman düşüşe geçilmiştir. Biz de namaz çalışması ile alakalı rüzgarı yakaladık, çalışmaya devam ediyoruz, Elhamdülillah.

 

Fatih Medreseleri olarak şükürler olsun Türkiye’nin her yerinde çalışmalarımız devam ediyor. Yeni teklifler alıyoruz, değerlendirip, gerekeni yapıyoruz.

 

Camiamızı incelediğimizde camiamızın çoğu hocalarını imamlığa verdiler. Camiamızın düşünceleri tamamen resmiyete döndü. Bununla beraber ferdi çalışmalar var, ama üç kişi bir araya gelip çalışma yapılamıyor. Acaba böyle olmasını kimler istiyor, düşünmemiz lazım.

 

Fatih Medreseleri ile ortak medrese çalışmaları için yeni teklifler başladı!

 

Camiamıza bazı sebeplerden dolayı uzak kalan hocaları canlandıracağız.

 

Bazıları aleyhimizde devamlı fitne yapıyor, ama çalışmalarımızla rüzgarı yakaladığımız için fitne uçup gidiyor, önümüzde duramıyor.

 

Bizler vazifemizi iyi yaparsak, başarıya ulaşırız. Basit şeylerden dolayı vazifelerimizden vazgeçmeyelim.

 

Fatih Medreselerinden yeni bir heyecan, yeni bir çalışma! Yeni kurduğumuz kadromuz ile beraber hem camiamıza, hem devletimize faydalı olacak çalışmalar yapılacaktır. 5 kişilik yürütme ve inceleme kurulu, 7 kişilik icraat ve yaşatma kurulu ile faaliyet gösterecektir. 7 gün 24 saat hizmet, yeri geldi canıyla, yeri geldi malıyla, her türlü çalışmaları yapacaklar. Yürütme ve inceleme kurulu sıkıntıları tespit yapıp, teşhis koyup, icraat ve yaşatma kuruluna konuyu aktarıp, çözülmesini sağlayacaklar. Sıkıntıların çözülme noktasında kendisinden önce diğer sıkıntılara koşulacak, inşallah.

 

Siyasilerde “ver oyunu, gerisine karışma” mantığı var, bunu kaldırmamız gerekiyor. Doğrusu neyse hemen müdahale etmemiz gerekiyor.

 

Herkesin bulunduğu yerden bir adım daha ileri atması gerekiyor. Her zaman güler yüzlü olmamız gerekiyor.

 

Yapılan çalışmalarda heyecana ortak olmuyorsan zarar veriyorsun. Efendi Hazretlerimizin (k.s.) ideallerini yükselmesinde ileri dönük çalışma da heyecanın artmazsa her zaman sıkıntı olur. İşlerin hem güzelliği ve hem sıkıntılı kısmını hep beraber yaşamalıyız.

 

Bir şeyleri anlamamız için burnumuzun bir yere sürtmemize gerek yok. Efendi hazretlerimizin (k.s.) sistemine göre hareket etmemiz gerekiyor.

 

Heyecanını kaybeden tüm her şeyini kaybetmiştir. Efendi Hazretlerimiz (k.s.) buyuruyor; çalıştın da karşılığını almadın mı?

 

Büyüme hususunda her türlü fikirlere açığız. Çalışma hususunda herkesin projelerini bekliyoruz.

 

Türkiye hatibini seçiyor yarışmasının il bazında ve konuşmacılar için seçimleri yapıldı. Aralık ayında proje başlıyor. 29 Haziran 2013 Cumartesi günü 18.00’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda da final yapılacaktır. Final bölümünde Hatiplikte hoca bölümünde birinciye 20 bin TL, ikinciye 10 bin TL, üçüncüye 5 bin TL mükafat verilecektir. Hatiplikte talebe bölümünde birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 1 bin TL mükafat verilecektir. Finale seyirci olarak gelen 100 kişiden 10 kişiye Umre hediyesi, diğer 90 kişiye hediyeler verilecektir.

 

Toplantı 25 bölgedeki çalışmaların dinlenmesi ile sona erdi.

 

 

Yorum yapın