Suriye Nereye Gidiyor - Fatih Medreseleri | Fatih Medreseleri
Fatih Medreseleri

Suriye Nereye Gidiyor


İman ve küfür mücadelesi Adem (a.s) dan kıyamet sabahına kadar devem edecektir. Bu günde olduğu gibi küfür tek millet olacak ve Müslümanlara saldıracaktır. Kimi zaman ifadeleriyle veya yaklaşımıyla sıcak gibi görünse de ya Müslümanın kuyusunu kazıyordur, ya da orada büyük bir menfaati vardır. Bundan 5-6 yıl önce ABD başta olmak üzere bütün batı ülkeleri Müslümanlar üzerine bir hamle yaptılar. Irak, Libya, Yemen, Tunus, Mısır gibi yerlere sinsice oyunlarla iktidarı yıktılar ve kendi maşalarını koydular. Geriye Suriye kalmıştı oraya da girdiler. Fakat üç günde bitmesini hayal ettikleri ülke düşündükleri gibi çıkmadı. Devlet ciddi manada direndi. Ve halada devam ediyor. Hesapta biz muhalefete destek verecektik, ABD ise hava harekâtı ile esedi vuracak ve Suriye Esedin zulmünden kurtulacaktı. Fakat Amerika verdiği sözden caydı ve Türkiye yalnız bırakıldı.

Kucağımızda kalan Suriye’de ise en büyük sıkıntıyı Sünniler çekmeye başladı. Geriye kalan 7 milyonun insan daha öncesinden beri pek sıkıntı falan çekmemiştir. Tatilse tatil, refahsa refah yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında yaşamaya devam etmektedirler.

Muhalifler tarafından camide şehit edilen büyük Âlim olan Ramazan Sait Elbuti, Esedi desteklemediği halde devletin yıkılmaması için halka yol gösterdi durdurmaya çalıştı fakat muvaffak olamadı. Çünkü Devlet olmazsa namus olmaz, ilim olmaz, İman İslam olamaz bilincini taşıdığı için ülkesini korumaya çalışmıştır.

Bu arada ülke zayıflığını fırsat gören Avrupa çakalları çoktan Suriye topraklarını birbirlerine taksim ettiler bile. Şu an bunu sadece Rusya aşikâr gösteriyor. Yoksa herkes pastasının derdinde, menfaatinin peşinde.

Maalesef bizler ise rabbimize dönmediğimiz müddetçe hep bir şeylerle oyalanacağız. 35 yıl terörle, sonra deaşle şimdide Rusya ile karşı karşıyayız. Yarınımız belli değil durumdayız. Hâlbuki Hz. Allah bizlere Müslümana bakıyor. Eğer bizler rabbimize dinimize yönelmiş olsak kâfirlerin çizmeleri altında ezilme durumumuz söz konusu olabilir mi? Müslüman şunu bilmeli benim Müslümanlardan başka çarem yoktur. Müslüman ülkelerle teşviki mesaiyi kuvvetlendirmeliyiz.

Rusya’nın gerçek yüzünü ortaya koyduğu şu zamanlarda diğer batı ülkelerinin yalandan kucaklamalarına güvenmemeli. Özüyle sözüyle sınır kapılarını bizlere açan, maddi sıkıntıya düşmemiz için destek vereceğini söyleyen Arap ülkelerine Azerbaycan gibi Müslüman ülkelere yönümüzü çevirmeliyiz. Dost kara günde belli olur. Gerçek dostlarımız bizleri kucaklarken onlarla birleşmeliyiz. Belki de bu fırsatlar bizim için son adımlar. Yarın ise çok geç olabilir. O yüzden başta Rabbimize karşı vazifelerimiz, akabinde ise “Müslüman bir delikten iki kere ısırılmaz” bilinciyle olaylarda yerimizi, tavrımızı almalıyız.

Rabbimize Yönelmeye Teşvik Bizden, Muvaffakıyet Allah’tandır

Fatih Medreseleri Yazı İşleri Kurulu

Yorum yapın