Yeşilpınar Hayat Dersi | Fatih Medreseleri
Fatih Medreseleri

Yeşilpınar Hayat Dersi


dsc_000714 Mart 2012

 

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ AYAĞA KALKSA

 

 

 

Programın sunuculuğunu yapan Fatih Medreseleri Heyet Kurulu Üyelerinden Mesut Özdemir Hoca, söze bir temenni ile başladı. Çanakkale’de şehit düşenler kalksa ve şöyle deseler; “Biz 97 sene önce Çanakkale’de Küffara karşı vatanı müdafaa ettik. Kur’an ve Sünnete sahip çıktık. Onun için şehit düştük. Ve şimdi görüyoruz ki o gün koruduğumuz değerlere Fatih Medreseleri sahip çıkıyor. Öyleyse bir daha savaş olsa sizler için tekrar savaşıp şehit oluruz!”

 

Yıldız Tabya Kursu Hocalarından Nimetullah Kara’nın Kur’an tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Birinci Merkez Bölge Müdürü Hüseyin Demir Hoca yaptı. Yüce Mevla’mız Mahmud Efendi (k.s.) Hazretlerine uzun ömür ve sıhhat versin diyen Demir hoca, daha sonra her işin bir mimarının olduğunu söyledi. Son olarak Kur’an ahlakını, tüm dünyaya yayma mücadelesi içinde olan Fatih Medreselerinin mimarı olan Masum Bayraktar Hocaya, teşekkürlerini arz etti.

 

Kur’an Talebelerinin İstikbali Ne olacak?

 

Programın sunucusu Özdemir Hoca, insanların akıllarında şöyle bir düşünce var: “Kur’an talebelerinin istikbali ne olacak?” Böylesi bir düşüncenin yanlış olduğunu söyleyen Özdemir Hoca, istikbalin bu fani dünyada olmadığını, asıl istikbalin ahiret yurdundaki sonsuz istikbal olduğunu hatırlattı ve “Fatih Medreseleri olarak bizler evlatlarınızı bu sonsuz istikbale hazırlıyoruz.” dedi.

 

Çanakkale Şehitlerinin Hayırlı Torunları

 

Fatih Medreselerinde eğitim gören minik talebeler okudukları ayet ve hadisler ile salondakileri oldukça etkiledi. Altı yaşındaki bir talebe salondakilere “Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin” ayetini okuduktan sonra;  “Çanakkale Savaşı’nda cihad cephede savaşmaktı. Günümüzde ise en büyük cihad ilim talep etmektir. Fatih Medreselerinde bizlerde ilim talep ediyoruz, böyle yaparak Çanakkale’deki ecdadımıza hayırlı torunlar oluyoruz.” dedi.

 

Fatih Medreseleri Karedeniz şubesindeki bir başka talebe ise Çanakkale Savaşında bir annenin oğluna yazdığı mektubu okudu. Mektupta geçen “Saçın teline kıyamam oğul! Ancak vatan söz konusu olduğunda bağrıma taş basar, acımı gönlüme gömerim.” ifadesi ve buna benzer diğer ifadeler, duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

 

Tekke şubesinde eğitim gören Hafız Enes Canpolat, güzel üslubu ile Merhum M. Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine yazdığı şiiri okudu.

 

Her Zamanın Cihadı Vardır!

 

Fatih Medreseleri Genel Başkanı Masum Bayraktar, konferansa dualar ile başladı. Çanakkale savaşındaki hadiseleri dinlerken bugün ile kıyas ederek dinlenmesi gerektiğine değindi. Her zamanın kendi şartları içinde cihadı olduğunu söyleyen Bayraktar, Mekke döneminde onca eziyet ve işkenceye rağmen karşılık verilmediğini, Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in sürekli sabrı telkin ettiğini, yani o dönemde cihadın sabretmek olduğunu belirtti.

 

Genel Başkan daha sonra, Medine döneminde ise savaşın olduğunu ve sahabenin yeri geldiğinde mallarıyla, evlatlarıyla, canlarıyla her türlü fedakarlıkta bulunduğunu söyledi. Gevşeklik ve tembellik göstermenin ise nifak alameti olduğu uyarısında bulundu.

 

Aynı fedakarlığın, Çanakkale Savaşı’nda da olduğunu dile getiren Bayraktar, Osmanlının son döneminde ülke genelinde yoksulluğun baş gösterdiğini, dolayısıyla fedakarlığın o gün malla değil evlatla olduğunu söyledi. Genel Başkan ayrıca Mevla’m, hepimize aynı şuuru versin duasında bulunarak şunları söyledi: “Çanakkale Savaşında ecdadımız, Ayette buyrulduğu üzere ne gevşeklik ne de zafiyet göstermemiştir. Düşman ne kadar kuvvetli olursa olsun ümitsizliğe düşmemiştir.”

 

Allah (c.c.) De Kurtul!

 

Genel Başkan Bayraktar, konuşmasının devamında Peygamber Efendimiz (s.a.v) döneminde yaşanmış bir anekdotu aktardı. “Müşriklerden biri elindeki kılıcı Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in boğazına dayayarak, şimdi seni benim elimden kim kurtaracak dedi. Bunun Üzerine Peygamber Efendimiz (s.a.v), cevaben “Allah (c.c.)” buyurdular. O müşrik elindeki kılıcı düşürdü ve Peygamber Efendimiz (s.a.v) kurtuldu.”

 

Anekdotun ardından Bayraktar, şunları söyledi: “Allah (c.c.) ifadesi kafirleri her zaman korkutmuştur. Sahabeler ve Çanakkale Savaşı’ndaki askerlerimiz Allah (c.c.) diyerek kurtuldu ve düşmana galip geldi. Çanakkale Savaşı’nda Müslümanlara karşı savaşmış, asker ve komutanların hatıralarını okuduğumuzda, kafirlerin Allah (c.c.)’tan nasıl korktuklarını açıkça görüyoruz. Hepsinin yazdığı ifadelerden çıkan sonuç ise oldukça düşündürücüdür. Çanakkale Savaşı’na katılan küffar ehli (Biz o gün Tanrı ile savaştık!) diyorlardı.”

 

Çanakkale Ruhunu Anlamak İstiyorsak

               

Fatih Medreseleri Genel Başkanı konuşmasının sonuna doğru şunları söyledi: “Allah (c.c.) Bedir’de, Uhud’da ve Çanakkale’de Müminlere yardım etti. Aynı yardım bugünde var. Kıyamete kadarda devam edecek. Ancak yardım, Allah (c.c.) ve Resulüne gerçekten iman etmekle mümkün olacaktır.”

 

Genel Başkanı son olarak ise “Eğer Çanakkale ruhunu anlamak istiyorsak, Kur’an ahlakını ve Peygamber ahlakını evlatlarımızın kalbine mutlaka yerleştirmeliyiz.” dedi.

               

Programın sonunda Fatih Medreselerinde eğitim gören hafızların, Çanakkale’de şehit olan 253.000 şehidimize okudukları 253 Hatm-i Şerifin duası yapıldı.

 

Mesut Özdemir Hocamızın Açılış Sunumu

 

Fatih Medreseleri Genel Başkanı Masum Bayraktar hocmızın Çanakkale konuşmasından bir bölüm

 

Yorum yapın