Müslüman Peygamberine Nasıl Sahip Çıkmalı? - Fatih Medreseleri | Fatih Medreseleri
Fatih Medreseleri

Müslüman Peygamberine Nasıl Sahip Çıkmalı?


Hazreti Enes’ten Efendimiz (s.a.v) buyuruyor ki; “Üç şey vardır ki kimde bulunursa o üç şeyden biri, kimde bulunursa imanın lezzetini alır. Bunlardan birincisi Allah ve Resulünü her şeyden fazla sevmesi.”

 

Her şeyden fazla derken insan kendinden de fazla sevmesi demek. Bugünlerde malumunuz Peygambere hakaret ediliyor filmiyle alakalı herkesin kendine göre bir düşüncesi var.

 

 

CESARET EDEMEZLER

 

Ama soruyorum size eğer şu güzelliği yakalamış olsak yani 1,5 milyar Müslüman Allah ve Resulünü kendi nefsinden dahi fazla sevme durumuna geçmiş olsak, Peygamberimize bırak hakaret etmeyi yan gözle bile bakma durumları olmaz.

 

Ama Müslümanlar Peygamberine karşı duyarsız olursa bizler Peygamber sünnetlerine hafif bakmaya kalkarsak, Peygamber yoluna normalmiş gözüyle bakmaya kalkarsak, Peygamber hareketi sıradanmış gibi bakmaya kalkarsak Yahudi’ye benzeriz. O zaman onlardan ne bekleyeceksin.

 

Onlardan bir şey beklenmez ki ve de Peygamberimizin zamanına baktığımızda, Peygamberimiz zamanında özellikle Medine döneminde Peygamberimize en büyük hainlikleri yine Yahudiler yapmıştır. Yeri geldi Peygamberimizi öldürmeyi düşünmüşlerdir, en netice malumunuz bir kadın koyunla beraber Peygamberimizi zehirlemiştir.

 

Bunlar Peygamberimizin canlısına her türlü hareketi yapmışlardır ki şimdi bunlar hakaret ederler mi her türlü ederler. Ama onların hakaretinden daha önemlisi Müslümanların Peygamberine sahip çıkması, Müslümanların sünnetine daha çok sarılması.

 

Onlar bir hareket yaptığında Müslüman on hareket. Peygamber sünnetini hayata geçirme hususunda on hareket yapmalı. O yüzden Allah’ım imanın lezzetini yaşamak için o sevgiyi hepimize nasip eylesin. O lezzeti tadarsak bütün Müslümanlar olarak o zaman zaten sen nefsinden çok Peygamberi sevdiğinde Peygamberine kimse laf söyleyemez, hakaret edemez, peygamberine kimse ifade kullanamaz.

 

Bunun yanında da şunu söylemek isterim şu da çok önemli;

 

Müslümanlar bugün belli ülkelerde Peygambere hakaret yapıldı diye ayaklandı. Kimse ayaklansın denmez, ama ayaklanana da niçin ayaklanıyorsun denmez? Çünkü bu sevgi öyle bir sevgidir ki, insanın kalbine yerleşmiştir. Kendinden çok sevdiğine göre sana bir hakaret yapıldığında nasıl zıplıyorsan o Peygamberini kendinden çok sevdiğinden dolayı yapılan hakareti bu şekilde ayaklanmayla gösterme durumunda ses çıkartılmaz.

 

Ama kalkalım ayaklanalım, şöyle yapalım bu şekilde de yapılmaz, insanlara teşvik edilmez, yön verilmez. Ama kalkanlara da kesinlikle tek kelime söylenmez. Çünkü Peygamberin sevgisi kalplere yerleştiyse, Peygamber güzelliği eğer kendilerinde mevcutsa Allah’ım tamamına ikram eylesin inşallah.

 

O yüzden onlara ifade kullanılmaz. Allah’ım bu sevgiyi, bu muhabbeti, bu lezzeti inşallah hepimize tatmayı nasip eylesin. Peygambere hakaret edenlere de Mevla Teâla hidayet nasip etsin. Hidayetleri yoksa da inşallah hayatlarından tamamını tebliğ eylesin. Allah hepinizden razı olsun.

 

 

 

Yorum yapın