

Masum Bayraktar Hoca Efendi’nin 04.12.2014 tarihinde Sefaköy de yaptığı sohbet.
Sohbetten Başlıklar;
2 milyar Müslümanız, bir mahallede hükmümüz yok buyuruyor Efendi Hazretlerimiz (k.s.). Peki neden hükmümüz yok çünkü fitne var, nifak var. Eğer birlik olsa 2 milyar müslümana sadece 3 kişi düşer, onu müslüman yapması için.
İsmet Garibullah Hazretleri 170 yıl öncesinde ortalığa bozguncular çıktı diyor, peki şimdi zamanımızı düşünelim ortalık toz duman olmuş, herşeyde, her yerde fitne var.
Fatih Malta çarşısında bir esnaf Efendi Hazretlerimizin 2 ay dersine katılıyor sonra vefat ediyor. Efendi Hazretlerimiz buyuruyor ki ahirette ona o dersleri tamamlatacaklar, 2 aylık kısa sürede nasıl kazandı bu guzelliği, samimiyetten kazandı, samimi olarak yöneldi şükürler olsun kazandı.
Şimdi Kur’an-ı Kerim okunuyor hacı amca ağlmaya başlıyor, neden ağlıyorsun diye sorulunca çok güzel okudu ondan ağladım diyor. Tamam iyi güzelde hacı amcayı görende manasından etkilendi zannediyor.
Sen Kur’an-ı Kerim’e bakmazsan, ne kardeşin, ne oğlun, ne arkadaşın hiç kimse bakmaz.
Kur’an-ı Kerim büyük haberdir buyuruyor Mevla Teala, Kur’an-ı Kerim büyük haberde senden Na’ber?
Çareyi sağda solda arama, çare Rabbimizde.
Yıllarımız geçti, ömrümüz bitiyor, İslamın nurunu görmeden mi gideceğiz ahirete, döz dinleyelim başaralım inşallah.
Mevlanın yardımı gelmez zannetme, anında gelir ama sen yeter ki Rabbine yönel.
Menfaatine uygun değil, Rabbine uygun hüküm ver.
7 insan vardır ki onlar, Ahiret gününde Mevla’nın gölgesi ile gölgelenecekler.
Şimdi bakalım biz hangisiyiz, hangilerini kazandık!
1- Adil önder; Ev halkından, devlet başkanına kadar her alanda.
2- Gençliğini ibadet yolunda geçiren genç; Gençliği geçenlere geçmiş olsun, geçmeyenler çalışsın kazansın. Sıhhatin, afiyetin yerindeyken Gençliğini İbadetlere kullan mübarek insan.
3- Kalbi Mescitlere bağlı olan; Beş vakit Mescidlerde bulunan, mescid ortamlarını seven, zorlanmadan seve seve mescidlere sohbetlere giden.
4- Birbirlerini Allah için sevenler; Herşeyimiz tamam ama aradan menfaati kaldıralım, bari bu fırsatı kaçırmayalım.
5- Çirkin teklifler karşısında, Rabbimden korkarım diyerek kabul etmeyen; Kaçamak yapmaya çalışmayalım, yanarız. Bir zina arşın yıkılmasına sebeptir. Şimdi ki gençler, gençken eğlenmenin derdine düşmüş sen bunu gördüğün halde fark etmeze oynuyorsun.
6- Sağ eli ile verdiğini sol eli bilmez; Şimdi adam hayır yapacak ama beni ne kadar reklam edecekseniz o kadar veriyim diyor. Gerçi şimdi ne sağ el görüyor ne sol el, çünkü vermiyorlar!
7- Yalnızken Rabbi için gözyaşı döken.
Hepsini kazandık inşallah, eğer kazanamadıysak çalışalım kazanalım!
bu hafatki sohbet ne on numara ne yüz numara.rakamlar bu sohbete anlamsız gelir.sefaköy gençlik kalkındırma vakfı adına.sayın masum hocamızdan allah razı olsun amin
bu sohbetler ancak masum hocamın anlatmasıyla anlaşılır.masum hocamın kıymetini bilmeyi allahım tüm sefaköy halkına bildirsin aminnnnnn…..
bu masum hocam daha ne anlatsın arkadaşlar.hocamızı kötüleyenler bir kere gelipte sohbet yapmadılar bu sefaköy halkına ama fitneleri çeneleri iyi çalışıyor.sen rahat ol masum hocam biz neyin ne olduğunu öğrendik .allahım sizi bizlere bağışlasın aminnnnnnnnnnnnnn…..