Hocamızın18.12.2014 Tarihli Sohbetinden | Fatih Medreseleri
Fatih Medreseleri

Hocamızın18.12.2014 Tarihli Sohbetinden


Sohbette Anlatılanları Aklımıza Yazalım

Rabbimizin Övündüğü Kul Olmak…

Masum Bayraktar Hoca Efendi 18.12.2014 tarihinde Esentepe’de bulunan Mekke Mescidi’nde sohbet düzenledi.

Hoca Efendi’nin sohbetinden kısa kısa başlıklar;

Sahabe Efendilerimiz sohbetlerle sahabe olmuşlardır.

Dünya’ya bir kere geldik sohbetlere katılmazsak nereden öğreneceğiz dinimizi?

İnsan öldüğü zaman ailesi, malı ve ameli onu takip ederler, ama ailesi ve malı kabirden geri döner. Kalır ameli ile baş başa.

Rabbimiz bizim için Cenneti yaratmış, o zaman bize cehennem yakışmaz cennet yakışır.

 İnsan fıtratı her şeyi ile cennete uygun yaratılmıştır, ama inadına cehenneme gitmek istersen o zaman Cehenneme de uydururlar fıtratını.

Kur’an-ı Kerim sadece ahiret kitabı değil, eğer Dünya’da her alanda başarılı olmak istiyorsan Kur’an-ı Kerim’e uyacaksın.

Rabbimiz bizim için hiç bir şeyi zor yapmamıştır. Sen çocuğuna zoru teklif eder misin? Etmezsin, ee sen Rabbimizinden daha mı merhametlisin!

Dünya’da Cennet bahçelerinden ayrılmazsan, Kabirde de, mahşerde de cennet bahçesi ile karşılaşırsın.

Dolar’dan Euro’dan bahset deseler bahsedersin, ama Rabbimiz benden bahset dese, Ya Rabbi biz seni değil dolarları Euroları öğrendik mi diyeceksin? Yakışır mı bize düşünmek lazım!

Allah katında kaliteli kul olmak ister misiniz? Rabbinin övündüğü kul olmak ister misiniz? O zaman Rabbini bilenleri bul, Onun dostlarını bul, onlardan Rabbini Öğren!

Beğenilen kul olmak ister misiniz? O zaman ahlakın, şuurun, giyimin, kuşamın, her şeyin Muhammed Mustafa (s.a.v.) gibi olacak. Yani sen, sen değil Muhammed Mustafa (s.a.v.) olacaksın. Hocam şimdi Peygamber yok ki nerden bileceğiz Peygamberimizi derseniz, O zaman ona yakın olanlarla, onu takip edenlerle, onun dostlarıyla birlikte olacaksın. Ama hocam böyle iyiyiz karışanımız yok diyorsanız, bi düşün bakalım! Bu ahlaktan, bu şuurdan bihaber Ahirete gidilir mi, gidilmez mi?

Ahiret dostlarını çoğaltınız, Allah onların hatırına size azap etmez.

Sohbette anlatılanları aklımıza yazalım.

Allah hayırlı ömür versin dedem Efendi Hazretlerimizin sohbetlerine katılırdı, sonra eve gelirdi Efendi bugün çok güzel sohbet etti derdi. Bizde dedeciğim ne anlattı Efendi diye sorardık, ya çok güzel sohbet etti derdi, başka bir şey demezdi. Sohbete katılmak güzeldir, ama anlatılanları aklımıza yazıp, uygulamamız lazım.

Adam sabahtan akşama kadar, karşısındaki kandırır, olur olmadık konuşur, türlü türlü dümenler yapar sonra ben dini bütün insanım der. Bu nasıl dini bütünlüktür ya!

Çocuğunu namaza alıştırmadıysan, Kur’an-ı Kerim’e alıştırmadıysan Sen çocuğunu sevmiyorsun.

Bereketin sahibi Allah’tır. Sen akşama kadar açmışsın dükkanında müzik dinletiyorsun, sonra bereket bekliyorsun.

Ahirette soracaklar Dünya’da ne kadar kaldın diye, ya bir gün yada bir günden daha az kaldık diyecek insan.

Sana deseler ki dün akşam senin için toplandık, senin güzelliklerinden bahsettik senden başka bir şey konuşmadık, hoşuna gider mi? Kul olarak senin hoşuna gider, şimdi biz burada sadece Mevla’dan bahsetmek için toplandık Mevla’nın hoşuna gitmez mi?

 Efendimiz amcasının himayesindeyken kimse ona zulmedemiyordu, diğer Müslümanlar zulüm altındaydı, Efendimiz amcasına beni himayenden çıkar diye baskı yaptı. Sonra Efendimizin amcası himayemi kaldırdım diye açıklama yapması ile birlikte Efendimize baskı ve zulüm başladı. Amcası Efendimizin yanına gelerek gördün mü himayemi kaldırdım sıkıntılar başladı deyince Efendimiz bir kafirin himayesinde olmaktansa bu zulümler benim için zevktir buyurmuş. Şimdi Müslümanlar kafirin himayesindeymiş, zulüm baskı altındaymış, milyarlarca Müslümanın bir mahallede hükmü yokmuş kimsenin umurunda değil.

 

Yorum yapın
    1. YAŞAR diyorki;

      MASUM HOCAM BU SOHBETİ AKLIMIZA ALMAK OLMAZ.HER ZERREMİZDE TAŞIMAYI ALLAHIM HEPİMİZE İKRAM ETSİN

    2. YILMAZ diyorki;

      MASUM HOCAM İLK KES PAZAR SABAHLARI OLAN SOHBETİNİZE GELDİM.Bİ SOHBET B KADARMI GÜZEL OLUR.SİZİ TANIMAK BANA ŞEREF VERDİ

    3. NALAN UYERLAR diyorki;

      BAYAN OLARAK O KADAR SOHBETLERDE BULUNDUM BU PAZAR SOHBETİNİZ MASUM HOCAM BENİ BAYA ETKİLEDİ.DEDİKLERİ GİBİ BÜYÜK HOCAYMIŞSINIZ MAŞALLAH

    4. GÜLSÜM diyorki;

      NALAN SANA KATILIYORUM MASUM HOCAMIZA HELAL OLSUN DİN ADAMI

    5. CELAL diyorki;

      MASUM HOCAM SAKARYADAN SOHBETİNİZE GELİYORUM .ZOR OLUYORDU AMA ŞİMDİ EVİMİ İSTANBULA TAŞIYORUM KOLAY OLSUN DİYE.

    6. HAŞİM diyorki;

      CELAL SEN GENE SAKARYADAN GELİYORSUN.BİZLER HER HAFTA.TA ADANADAN KALKIP GELİYORUZ BİZEDE.İSTANBULDAN EV TUTARSAN ALLAH RIZASI İÇİN ARA NUMARAM 05072653409

    7. SERDAR diyorki;

      MASUM HOCAM ESENTEPEMİZİ BU BÜYÜK SOHBETİNİZLE GENE ESTİRDİNİZ

    8. TUNAHAN diyorki;

      ESENTEPE GENE İSLAMLA ESTİ NE GÜZEL .MAŞALLAH

    9. KAZIM diyorki;

      TUNAHAN ESENTEPE ESMEDİ .SEN ESTİRENE BAK.

    10. TOLGA diyorki;

      BOŞA YAŞAMIŞIM.AMA MASUM HOCAM BENİ BU GÜZEL SOHBETLERİYLE GENAE AYAĞA DİKTİ.ALLAHIM RAZI OLSU MASUM HOCAMIZDAN AMİN

    11. FERHAT diyorki;

      MUHTEŞEM SOHBET OLDU ALLAHIM NAZRLARDAN SAKLASIN AMİN

    12. TEYAR diyorki;

      MAŞALLAH MASUM HOCAM DEDİ,KLERİ KADAR VARMIŞINIZ

    13. TURGAY diyorki;

      ON NUMARA SOHBET OLDU DAHA NE OLSUN

    14. YAKUP diyorki;

      GERÇEKTEN SOHBETLER ADAMI AYAKTA TUTTĞUNU BUGÜ N ANLADIM

    15. SEDAT diyorki;

      MUHTEŞEM SOHBET